Damn fine, Miss Webdesign

Blog

Virtual assistants, wat doen zij eigenlijk?

Virtual assistants, wat doen zij eigenlijk?

De virtuele wereld is niet meer weg te denken uit ons leven. Sinds de komst van internet is dit alleen maar groter geworden en vandaag de dag weten veel mensen al niet meer hoe ze zonder internet zouden kunnen functioneren. Want met de komst van internet draait niemand meer ergens zijn hand voor om, toch?

Virtual assistants, onmisbaar in de digitale samenleving

Internet heeft inderdaad alles binnen handbereik gebracht. Maar dat betekent niet dat iedereen ook maar alles moet kunnen en daar komen Virtual assistants in beeld. Want als jij een succesvol bedrijf voert heb je misschien helemaal geen tijd of zin om alle ondersteunende taken ook op je te nemen. Virtual assistants zijn professionals die jou als ondernemer taken uit handen kunnen nemen. Denk hierbij aan agendabeheer, administratieve taken, e-mailbeheer en social media. De Virtual assistant is allround.

Virtual….secretaresses?

Met bovenstaande omschrijving is de brug naar een secretaresse al snel gemaakt, begrijpelijk. In feite kun je een Virtual assistant inderdaad zien als een secretaresse die jou ondersteunt. Het verschil is dat veel Virtual assistants zelf ondernemers zijn en daarbij dus goed weten wat voor jou belangrijk is. Je kunt ze inhuren voor je administratie, maar ze kunnen hierdoor ook een uitstekende sparringpartner zijn. Wat ook een groot verschil is met de ‘klassieke’ secretaresse is dat Virtual assistants freelancers zijn. Dit betekent dus dat je ze enkel inhuurt voor de taken waarvoor je ze nodig hebt, al is dat maar 1 uur per week. Dat maakt het een stuk laagdrempeliger om je administratie uit handen te geven!

Virtual professional

Een Virtual assistant is, zoals gezegd, een echte professional. Dit betekent ook dat hij of zij een allrounder is. Wanneer we het dus hebben over ‘administratie’ dan kun je dit heel breed trekken. Een Virtual assistant kan jou en je onderneming namelijk ook begeleiden in finance, webdesign, marketing en zelfs het automatiseren van je bedrijfsprocessen. Je bent dus niet zomaar een Virtual assistant: hoewel er geen specifieke opleiding voor bestaat wordt er wel van je verwacht dat je goed je weg weet in bedrijfsvoering en alle facetten die daarbij horen.

Waar voor je geld

Eigenlijk kunnen we dus heel simpel stellen dat een Virtual assistant de investering meer dan waard is. Een bedrijf runnen kost tijd, geld en energie. Allemaal zaken waar je in kunt winnen met het inhuren van een Virtual assistant. Hij of zij doet de klussen waar jij geen tijd voor hebt of die je vervelend vindt. Doordat de Virtual assistant minder per uur kost dan jij en deze klussen met de grootst mogelijke zorg en aandacht worden uitgevoerd levert het je meer geld op en omdat je er niet meer over na hoeft te denken hou je energie over. En zo kun je dus doen waar jij goed in bent: ondernemen!

Uitbreiding!

Miss Webdesign opent binnenkort een webshop! Wil jij een mail ontvangen wanneer deze online is? Wil jij een (persoonlijke) kortingsbon ontvangen? Vul dan hier je e-mailadres in. *

*Jouw e-mailadres wordt eenmalig gebruikt voor deze promotie en daarna weggegooid, beloofd!

Deel deze post

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Miss Webdesign

Miss Webdesign

Omdat ik heb besloten alleen nog maar te doen wat mij gelukkig maakt, ben ik Miss Webdesign begonnen. Ik wil creëren, mooie dingen maken en jou heel gelukkig maken met een goedlopende website, mooie huisstijl en een prachtig logo om jouw bedrijf op de kaart te zetten.
-x- Angel

Website

Blijf lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hai!

Dus jij drukt altijd vrijwillig op pop-ups?

5/5
Logo Miss Webdesign

Nou dat mag beloond worden! Voer hieronder je naam en e-mailadres in en ontvang 10% voor mijn nieuwe project wat in januari 2023 van start gaat: 

Net een bedrijf gestart en ALLES nodig?
V.I.P. Treatment boeken?

Tijdens je werk net zo viben als Miss Webdesign?

-x-