Damn fine, Miss Webdesign

Blog

Hoe kies je kleuren voor je designs?

Hoe kies je kleuren voor je designs?

Het lijkt misschien makkelijk of vanzelfsprekend, maar als Visual Designer kies ik ook de kleuren voor mijn vormgeving goed doordacht. Alles moet goed in elkaar zitten en daarbij zijn kleuren heel erg belangrijk. Ik neem jullie graag mee in dat proces.

Welke uitstraling?

Wanneer ik ga nadenken over mijn kleurgebruik is het erg belangrijk dat ik weet wat een persoon of bedrijf wil uitstralen. Niet alleen het design van een yogaschool verschilt van die van een sportmerk, ook de kleuren die ik gebruik zullen verschillen. Waar het gebruik van hardere kleuren meer zal passen bij het sportmerk, wil de yogaschool toch vooral rust uitstralen en zal ik daarom gebruik maken van zachte kleuren en tonen. In mijn opdrachten vind ik het dus belangrijk om goed in gesprek te gaan met mijn klanten en te onderzoeken welk gevoel ze willen uitstralen.

Contrast: subtiel of scherp?

Laten we nogmaals het voorbeeld van de yogaschool versus het sportmerk nemen. Wanneer je denkt aan yoga dan denk je aan stilte, rust en eenheid. Bij een sportmerk zal je sneller denken aan actie, kracht en explosiviteit. Deze associatie maakt een belangrijk verschil in hoe ik een design maak. Je wilt het gevoel en beeld dat je hebt bij een bedrijf of merk weerspiegelen in een logo of visitekaartje. Daarom zal ik bij het rustige en zachtere gevoel dat de yogaschool oproept een zachter contrast gebruiken. Qua kleuren kun je dan denken aan tonen die goed bij elkaar passen en rust uitstralen. Grijstinten of zachte kleuren blauw. Bij het sportmerk mag het contrast scherper en om die reden zal ik sneller gebruik maken van hardere kleuren. Geel en rood bijvoorbeeld: deze kleuren stralen kracht en energie uit en hebben een scherper contrast met elkaar.

Het kiezen van de kleuren

In mijn werk heb ik de luxe dat ik kan kiezen uit ongelooflijk veel kleuren voor mijn design. Luxe, maar ook lastig. Want hoe kies je wanneer je zoveel keus hebt? Jij als klant speelt hier natuurlijk een grote rol in: heb je een hekel aan groen dan zal ik dat niet snel gebruiken, tenzij ik daar goede argumenten voor heb. Ik vind het belangrijk dat de klant tevreden is en wanneer je dus zelf al goed weet wat je aan kleuren wilt gebruiken dan zal ik daar zeker naar luisteren. Heb je dat idee nog niet zo vastomlijnd in je hoofd zitten dan ga ik zelf op zoek.

Een handig hulpmiddel

Kleuren kiezen met coolors.co is een ontzettend handig hulpmiddel dat ik vaak inzet om tot een optimaal kleurenpalet te komen. Ik kan zoeken in bestaande paletten die mooi bij elkaar passen, zelf paletten maken en daarbij heb ik ook de mogelijkheid om te controleren of mijn zelfbedachte palet mooi bij elkaar matcht of wat het contrast is tussen de kleuren. Het handige aan de app is dat ik mijn gekozen of gegenereerde paletten ook direct kan gebruiken in mijn designs. Een onmisbare tool dus, die ervoor zorgt dat ik altijd zeker weet dat wat ik voor ogen heb in mijn design ook goed uitpakt!

Uitbreiding!

Miss Webdesign opent binnenkort een webshop! Wil jij een mail ontvangen wanneer deze online is? Wil jij een (persoonlijke) kortingsbon ontvangen? Vul dan hier je e-mailadres in. *

*Jouw e-mailadres wordt eenmalig gebruikt voor deze promotie en daarna weggegooid, beloofd!

Deel deze post

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Miss Webdesign

Miss Webdesign

Omdat ik heb besloten alleen nog maar te doen wat mij gelukkig maakt, ben ik Miss Webdesign begonnen. Ik wil creëren, mooie dingen maken en jou heel gelukkig maken met een goedlopende website, mooie huisstijl en een prachtig logo om jouw bedrijf op de kaart te zetten.
-x- Angel

Website

Blijf lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hai!

Dus jij drukt altijd vrijwillig op pop-ups?

5/5
Logo Miss Webdesign

Nou dat mag beloond worden! Voer hieronder je naam en e-mailadres in en ontvang 10% voor mijn nieuwe project wat in januari 2023 van start gaat: 

Net een bedrijf gestart en ALLES nodig?
V.I.P. Treatment boeken?

Tijdens je werk net zo viben als Miss Webdesign?

-x-