Damn fine, Miss Webdesign

Blog

De DTP’er.

De DTP’er.

Toen in 1943 de Colossus werd uitgevonden, het apparaat dat wordt gezien als de eerste elektronische computer, had niemand kunnen vermoeden dat decennia later elk huishouden zo’n elektronische computer zou bezitten. De Colossus werd immers ingezet als geheime computer en werd door de Britten gebruikt om berichten van de Duitsers te ontcijferen. In 1975 kwam de eerste personal computer op de markt en 10 jaar later ontstond ‘desktop publishing’ met de introductie van de Apple Macintosh.

Geschiedenis van DTP.

De Apple Macintosh maakte direct typografisch bewerken mogelijk en daarmee kwam grafisch vormgeven binnen handbereik. Teleac besteedde in 1991 met een televisie- en radiocursus aandacht aan grafisch vormgeven en daarmee kwam er meer interesse in de mogelijkheden. Desktop Publishing groeide in populariteit en het werd een professie met bijbehorende opleiding. Tegenwoordig is DTP als opleiding nog altijd enorm populair en veel opleidingsinstituten hebben wel opleidingen op het gebied van vormgeving.

Wat doet een DTP’er dan?

Een DTP’er, is een professional in vormgeving voor publicatie. Oorspronkelijk betrof dit vooral drukwerk, dus boeken, tijdschriften en brochures. Ook vormgeving van kranten of reclamedrukwerk valt onder het werk van de DTP’er. Tegenwoordig richt DTP zich ook op internetpublicaties. Denk hierbij aan websites en apps. Je moet als DTP’er dus een flinke dosis fantasie en creativiteit bezitten om de wensen van een opdrachtgever om te zetten in passende vormgeving. Een DTP’er is bovenal een professional, zoals ik al aangaf. Met de komst van de computer en bijbehorende programma’s kan tegenwoordig iedereen een folder ontwerpen. Het verschil met de professional is dat die kijk heeft op wat werkt, wat aanslaat en hoe een ontwerp technisch in elkaar moet zitten.

Angel als DTP’er.

Ik ben in 2005 afgestudeerd en sindsdien vol enthousiasme bezig met vormgeving. Nou zijn er behoorlijk veel DTP’ers op de markt, ik noemde al dat de opleiding onverminderd populair is, dus ik wil ook graag even vertellen hoe ik als vormgever ben. Dat is natuurlijk lastig uit te leggen, maar als ik dan toch ergens moet beginnen dan ben ik vooral veelzijdig. Ik ben er dól op als je bij me aanklopt voor een klus met luipaardprint en roze pluche, ik draai mijn hand er niet voor om en bijt me vast om jou precies dát te geven wat al in je hoofd zat maar er nog niet uitkwam. Kijk je echter in mijn portfolio dan zie je dat ik niet alleen goed ben met uitbundige vormgeving, maar ook met kalmte. Een strakke uitstraling, rust, zen, eenvoud en doeltreffendheid. Ik vind het belangrijk om in gesprek te blijven met mijn klanten, eerlijk te zijn (en daarbij neem ik geen blad voor de mond), maar toch zo flexibel dat ik met je mee kan bewegen in de richting die jij wil inslaan. Ik heb dan ook niet per definitie een specialisatie. In dialoog is alles mogelijk. Maar, eerlijk is eerlijk, wil je me echt een plezier doen? Geef me dan wel die opdracht met luipaardprint en roze pluche!

Deel deze post

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Pinterest
Miss Webdesign

Miss Webdesign

Omdat ik heb besloten alleen nog maar te doen wat mij gelukkig maakt, ben ik Miss Webdesign begonnen. Ik wil creëren, mooie dingen maken en jou heel gelukkig maken met een goedlopende website, mooie huisstijl en een prachtig logo om jouw bedrijf op de kaart te zetten.
-x- Angel

Website

Blijf lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hai!

Dus jij drukt altijd vrijwillig op pop-ups?

5/5
Logo Miss Webdesign

Nou dat mag beloond worden! Voer hieronder je naam en e-mailadres in en ontvang 10% voor mijn nieuwe project wat in januari 2023 van start gaat: 

Net een bedrijf gestart en ALLES nodig?
V.I.P. Treatment boeken?

Tijdens je werk net zo viben als Miss Webdesign?

-x-