Damn fine, Miss Webdesign

Blog

Gebruik van foto’s op je website.

Flash light on tripod in studio production set up for professional photographer shooting photo or fi
Flash light on tripod in studio production set up for professional photographer shooting photo or fi

Gebruik van foto’s op je website.

Geen website is compleet zonder goed beeldmateriaal. Om je boodschap kracht bij te zetten, een plaatje bij het praatje te zien en ervoor te zorgen dat je geen eindeloze lappen tekst hebt staan waar mensen doorheen moeten scrollen. ‘A picture says more than a thousand words’. Maar dan moet het natuurlijk wel the right picture zijn.

Kiezen voor het juiste plaatje.

Welke foto’s kies je voor je website? Heb je al foto’s of nog niet? Net als uitstraling, boodschap, lettertype en stijl een keuze is, moeten ook foto’s goed worden gekozen. Misschien is dat zelfs nog wel belangrijker dan de andere zaken want wanneer je een uitvaartondernemer bent en je kiest bij je voorstelbericht voor een vakantiefoto waarop je met een cocktail en een kleurrijke bloemenslinger staat dan verlies je in één klap heel wat potentiële klanten. Het is dus van groot belang dat je kiest voor het juiste plaatje en wanneer je dat plaatje zelf niet hebt dan moet dat worden geregeld.

Schieten of kiezen?

Er zijn meer wegen die naar Rome leiden als het op fotografie voor je website aankomt. Je hoeft foto’s niet per se te laten maken, je kunt ze ook kiezen. Daarbij kan ik natuurlijk met je meedenken, omdat je wel zeker wilt weten dat je de juiste foto’s kiest en dat je daarbij kiest voor niet al teveel gebruikte afbeeldingen. Foto’s kiezen kan heel eenvoudig door middel van stockfoto’s. Dit zijn foto’s die iedereen kan gebruiken, hoewel je vaak wel een licentie nodig hebt om gebruik te kunnen maken van de database. Maak je gebruik van mijn diensten dan beschik ik natuurlijk over zo’n licentie. In principe is het altijd de betere (minder generieke) keuze om zelf foto’s te laten maken omdat je dan zeker weet dat je authentieke afbeeldingen gebruikt. Miss Webdesign biedt uiteraard ook fotografen aan, woonachtig in Nederland en België. Wil je de full experience met passende fotografie? Neem dan zeker even contact op voor de mogelijkheden.

De juiste balans.

Heb je eenmaal die passende foto’s dan is het zaak om de juiste balans te zoeken. Een goede combinatie van tekst met foto’s is heel belangrijk. Teveel foto’s op een website gaat er al snel uitzien als een stripverhaal en teveel tekst kan ervoor zorgen dat mensen afhaken. Alles is mogelijk, hou je van symmetrie dan kun je speels gebruik maken van stukjes tekst afgewisseld met foto’s. Een strakkere website zal wellicht gebruik maken van foto’s met blokken tekst onder of naast de afbeelding. In principe kan het allemaal, maar ik zal je wel goed adviseren over de balans die bij jouw website en imago past. Maak je gebruik van al onze diensten dan zullen de fotografen van Miss Webdesign al bij het schieten van de plaatjes met je meedenken over de benodigde uitstraling, achtergrond en kleurgebruik. Toch liever gebruik maken van stockfoto’s? Dan denk ik daarin mee. Uiteindelijk komen we samen tot een optimaal resultaat: de perfecte balans tussen het plaatje bij het praatje!

Deel deze post

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Pinterest
Miss Webdesign

Miss Webdesign

Omdat ik heb besloten alleen nog maar te doen wat mij gelukkig maakt, ben ik Miss Webdesign begonnen. Ik wil creëren, mooie dingen maken en jou heel gelukkig maken met een goedlopende website, mooie huisstijl en een prachtig logo om jouw bedrijf op de kaart te zetten.
-x- Angel

Website

Blijf lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hai!

Dus jij drukt altijd vrijwillig op pop-ups?

5/5
Logo Miss Webdesign

Nou dat mag beloond worden! Voer hieronder je naam en e-mailadres in en ontvang 10% voor mijn nieuwe project wat in januari 2023 van start gaat: 

Net een bedrijf gestart en ALLES nodig?
V.I.P. Treatment boeken?

Tijdens je werk net zo viben als Miss Webdesign?

-x-