Damn fine, Miss Webdesign

Blog

Hoe vrijblijvend is een offerte nu echt?

top view of yellow sending delivering email sign on pink background

Hoe vrijblijvend is een offerte nu echt?

Elk bedrijf, groot of klein, heeft tegenwoordig wel de mogelijkheid een vrijblijvende offerte op te vragen. Ideaal voor de klant, want die kan zich oriënteren en de kwalitatief beste en financieel voordeligste aanbieder kiezen. Voor de aanbieder is het een investering in zichzelf: hiermee hoopt hij klanten te werven. De offerte is voor de klant vrijblijvend, maar hoe zit dit voor de aanbieder?

Offerte in 1 klik

Steeds meer grote bedrijven bieden via een klein contactformulier de mogelijkheid een offerte te ontvangen. Met letterlijk 1 klik krijg je een gegeneraliseerde offerte in je mailbox. Vaak zonder je wensen te inventariseren en met kleine lettertjes. Want als jij iets specifieks wenst dan hangt daar een extra prijskaartje aan. Dit soort bedrijven zorgen ervoor dat potentiële klanten heel snel heel veel offertes kunnen opvragen. Jammer, vind ik zelf. Juist omdat het algemene offertes zijn waarbij geen wensen worden geïnventariseerd en er vaak verborgen kosten bijkomen, verpesten dit soort aanbieders het voor de aanbieders die wel veel tijd en zorg in een offerte steken.

Vrijblijvend, maar toch persoonlijk

Naar mijn mening kun je pas een goede offerte uitbrengen wanneer je precies in kaart hebt gebracht wat de klant wil. Hier trek ik dan ook voldoende tijd voor uit. Uiteindelijk is de klant degene die de offerte vormgeeft met zijn of haar wensen, dus ik bekijk graag met de klant samen wat hij wil en wat de verwachtingen zijn. Vervolgens koppel ik dit aan mijn mogelijkheden en hang hier een tarief aan. Hoewel een offerte voor een klant dus vrijblijvend is, betekent het voor de aanbieder een investering van tijd en aandacht. Met liefde, want er is natuurlijk de hoop op een mooie samenwerking.

Communicatie is het sleutelwoord

Communicatie klinkt heel zwaar, maar ook in het proces van offertes opvragen is het heel belangrijk. Als potentiële opdrachtgever geef jij je wensen door aan de aanbieder die er vervolgens mee aan de slag gaat. Achter de schermen wordt er hard voor je gewerkt en uiteindelijk krijg je een offerte in je mailbox. Ook op dit punt is communicatie ‘key’. Ben je niet helemaal tevreden? Heb je nog vragen? Of heb je besloten te kiezen voor een andere aanbieder of gewoon niet in te gaan op de gegeven offerte? Laat het vooral weten! Bij vragen, wensen of opmerkingen kan de aanbieder nog voor je aan de slag om de puntjes op de i te zetten. En kies je voor een ander? No hard feelings natuurlijk, maar wèl zo fijn om even te laten weten. Een telefoontje of mailtje is zo gemaakt en dat werkt wel zo prettig!

Offerte opvragen?

Denk je nou na het lezen van dit blog “die no-nonsense mentaliteit met een flink stuk persoonlijke aandacht spreekt me wel aan”? Dan kan je natuurlijk bij mij een offerte opvragen. Voor jou vrijblijvend, voor mij een investering die ik graag in onze potentiële zakenrelatie doe. Stuur me dus gerust een mailtje op angel@miss-webdesign.nl of bel op 0346-831827!

Uitbreiding!

Miss Webdesign opent binnenkort een webshop! Wil jij een mail ontvangen wanneer deze online is? Wil jij een (persoonlijke) kortingsbon ontvangen? Vul dan hier je e-mailadres in. *

*Jouw e-mailadres wordt eenmalig gebruikt voor deze promotie en daarna weggegooid, beloofd!

Deel deze post

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Miss Webdesign

Miss Webdesign

Omdat ik heb besloten alleen nog maar te doen wat mij gelukkig maakt, ben ik Miss Webdesign begonnen. Ik wil creëren, mooie dingen maken en jou heel gelukkig maken met een goedlopende website, mooie huisstijl en een prachtig logo om jouw bedrijf op de kaart te zetten.
-x- Angel

Website

Blijf lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hai!

Dus jij drukt altijd vrijwillig op pop-ups?

5/5
Logo Miss Webdesign

Nou dat mag beloond worden! Voer hieronder je naam en e-mailadres in en ontvang 10% voor mijn nieuwe project wat in januari 2023 van start gaat: 

Net een bedrijf gestart en ALLES nodig?
V.I.P. Treatment boeken?

Tijdens je werk net zo viben als Miss Webdesign?

-x-